Primena za žene u menopauzi

Zbog nedostatka estrogena u menopauzi sluzokoža vagine je suva, istanjena, sa smanjenim brojem laktobacila i podložnija infekcijama. Dnevna doza FemmaBiotic-a pomaže u nadoknadi laktobacila i održavanju zdrave vaginalne flore kod žena u menopauzi.

Vaginalne infekcije su najčešće izazvane:

  • bakterijama (bakterijska vaginoza)
  • gljivicama (kandidijaza)

Koliko je važno lečiti vaginalne infekcije, toliko je od izuzetnog značaja i prevenirati njihov nastanak. Potpuna terapija vaginalnih infekcija podrazumeva obaveznu upotrebu vaginalnih probiotika.

Primenom samo jedne kapsule FemmaBiotic-a dnevno vrši se nadoknada laktobacila u vaginalnoj flori, prevenira nastanak vaginalnih infekcija i predstavlja kompletan tretman vaginalnih infekcija.

Hirurške intervencije na genitalnim organima žene dovode do disbalansa vaginalne flore, koji može da preraste u infekciju. Primenom FemmaBiotic-a pre i nakon hirurških intervencija, obezbeđuje se normalna vaginalna flora, brža regeneracija vaginalne sluzokože i sprečava nastanak infekcija.

Oralno doziran FemmaBiotic ima prednost u odnosu na vaginalno aplikovane probiotike koji nakon intervencija na genitalnim organima nisu komforni za korišćenje.

Čak 40% žena je sklona nastanku vaginalnih gljivičnih infekcija. Gljivične infekcije se javljaju u slučaju stresa, pada imuniteta, nakon upotrebe antibiotika, kako lokalnih tako i sistemskih. Pored smanjenja broja laktobacila u vaginalnoj mikrobioti, dolazi i do poremećaja vaginalnog pH, što često dovodi do pojave ponovnih vaginalnih infekcija. Najčešći uzročnik gljivičnih infekcija je gljivica Candida albicans.

U terapiji se uključuju antimikotici, koji unište gljivicu, ali ne povećavaju broj laktobacila. Zbog toga je potrebno uzeti i FemmaBiotic, koji povećava broj laktobacila, reguliše vaginalni pH i sprečava nastanak ponovnih gljivičnih infekcija.

FemmaBiotic se primenjuje u tretmanu gljivičnih infekcija jedna kapsula dnevno.

Veoma često, zbog blizine organa intimne regije žena, vaginalne infekcije se javljaju zajedno sa infekcijama urinarnog trakta, koje prati bol i peckanje pri mokrenju. Urinarne infekcije su često uporne, ponavljajuće i dugotrajne.

Slab imunitet, prisustvo bakterije Escherichia coli, smanjen broj “dobrih” bakterija povećava rizik za nastanak upornih i ponavljajućih urinarnih infekcija.
Najnovije preporuke u terapiji urinarnih infekcija uključuju primenu vaginalnih probiotika u dužem periodu. FemmaBiotic se u tretmanu i prevenciji akutnih, hroničnih i ponavljajućih infekcija primenjuje u periodu 3 meseca.

Posle operativnog lečenja, hemioterapija (primena citostatika) i radioterapija (zračenje) predstavljaju dodatne terapije kod malignih oboljenja genitalnih organa žene. Ove terapije uništavaju tumorske, ali i zdrave ćelije. Javlja se disbalans vaginalne flore i suvoća vagine, pa su ove žene podložnije infekcijama.

Primena FemmaBiotic-a nakon terapije obnavlja vaginalnu floru i sluzokožu vagine i sprečava nastanak infekcija.

Primena antibiotika, kako sistemskih tako i lokalnih, kod bakterijske vaginoze uništava štetne bakterije koje su uzrok infekcije, ali i “dobre” bakterije normalno prisutne u vaginalnoj flori, što nakon određenog vremenskog perioda dovodi do ponovnog razvoja infekcije.

Primena FemmaBiotic-a odmah nakon antibiotske terapije jedna kapsula dnevno predstavlja idealno rešenje, jer obnavlja vaginalnu floru i na taj način sprečava nastanak ponovnih infekcija.

Primena FemmaBiotic-a za ostale kategorije žena

Ključ dobrog intimnog zdravlja

Žene u menopauzi