Primena za devojčice i adolescentkinje

Adolescentkinje i devojčice su često sklone pojavi vulvovaginitisa koji je bakterijske prirode, a ujedno i najčešće ginekološko oboljenje u ovom uzrastu. Uzrok tome je nepravilna higijena i anatomska blizina urogenitalnih organa i rektuma. U prepubertetskom uzrastu javlja se i genitalna kandidijaza nakon primene antibiotika. S obzirom da kod devojčica i mladih devojaka vaginalna aplikacija leka nije moguća, infekcije se leče antibiotskim i antigljivičnim kremama. Pored toga, od posebne važnosti je primena vaginalnog probiotika kao što je FemmaBiotic, jer pored toga što regeneriše vaginalnu floru, obnavlja crevnu i floru urinarnog trakta.

Vaginalne infekcije najčešće nastaju usled:

  • pada imuniteta zbog stresa
  • dugotrajne upotrebe antibiotika i antigljivičnih lekova

Nošenje neadekvatnog veša, neredovna higijena, često korišćenje dnevnih uložaka, promena klime, putovanja, odlazak na bazen su samo neki od značajnih uticaja na narušavanje ravnoteže vaginalne flore koji vode ka nastanku vaginalnih infekcija.

Vaginalne infekcije su najčešće izazvane:

  • bakterijama (bakterijska vaginoza)
  • gljivicama (kandidijaza)

Koliko je važno lečiti vaginalne infekcije, toliko je od izuzetnog značaja i prevenirati njihov nastanak. Potpuna terapija vaginalnih infekcija podrazumeva obaveznu upotrebu vaginalnih probiotika.

Primenom samo jedne kapsule FemmaBiotic-a dnevno vrši se nadoknada laktobacila u vaginalnoj flori, prevenira nastanak vaginalnih infekcija i predstavlja kompletan tretman vaginalnih infekcija.

Gljivične infekcije se često javljaju kod adolescentkinja i mogu biti veoma uporne i ponavljajuće. Praćene su svrabom, crvenilom i pojavom beličastog sekreta. Najčešće se javljaju u periodu od 2 do 3 meseca nakon primene antibiotika. Razlog pojave čestih gljivičnih infekcija je poremećen vaginalni pH. Za prevenciju gljivičnih infekcija i regulaciju vaginalnog pH veoma je važno prisustvo laktobacila.

Pored antimikotika, veoma je važno uzeti i FemmaBiotic jednu kapsulu dnevno.

FemmaBiotic sadrži laktobacile koji regulišu vaginalni pH i sprečavaju nastanak ponovnih gljivičnih infekcija.

Infekcije mokraćnih puteva su veoma česte, uporne i ponavljajuće u dečjem uzrastu. Češće se javljaju kod devojčica i udružene su sa vulvovaginitisom.

Od simptoma su prisutni često mokrenje, peckanje i bol pri mokrenju.
Urinarne infekcije je veoma važno lečiti, kao i prevenirati njihov nastanak.

FemmaBiotic predstavlja idealno rešenje jer sprečava nastanak urinarnih infekcija ali i prevenira nastanak ponovnih infekcija. Potrebno je primeniti jednu kapsulu FemmaBiotic-a dnevno kod upornih i čestih infekcija.

Primena antibiotika kod bakterijske vaginoze uništava štetne bakterije koje su uzrok infekcije, ali i “dobre” bakterije normalno prisutne u vaginalnoj flori, što nakon određenog vremenskog perioda dovodi do ponovnog razvoja infekcije.

Primena FemmaBiotic-a odmah nakon antibiotske terapije predstavlja idealno rešenje, jer obnavlja vaginalnu floru i na taj način sprečava nastanak ponovnih infekcija.

Jedan od najčešćih ginekoloških problema koji se javlja kod adolescentkinja i devojčica je vulvovaginitis.

Simptomi koji ukazuju na vulvovaginitis kod adolescentkinja su vaginalni sekret, svrab, crvenilo, iritacija. Vulvovaginitis kod adolescentkinja je najčešće uzrokovan neadekvatnom higijenom (neadekvatnim korišćenjem toalet papira, vešom od sintetike, kupkama, parfimisanim sapunima, tesnom odećom), ali može se pojaviti i u sklopu bakterijske vaginalne infekcije.

Vulvovaginitis kod devojčica prati crvenilo, svrab, peckanje, vaginalni sekret, iscedak iz vagine, otvorene ranice, otežano i bolno mokrenje, beličaste naslage (skramice) na vulvi.

Za devojčice i adolescentkinje je veoma važna primena FemmaBiotic-a jedna kapsula dnevno u tretmanu Vulovaginitisa.

Primena FemmaBiotic-a za ostale kategorije žena

Ključ dobrog intimnog zdravlja