Primena za trudnice

Zbog promena hormonskog statusa trudnice su veoma osetljive i podložnije infekcijama,a kod nekih infekcije mogu čak dovesti i do prevremenog porođaja. Najčešća infekcija koja se javlja i koju je neophodno lečiti je gljivična infekcija. Primenom antibiotika/antimikotika, uništavaju se štetne bakterije koje su uzrok infekcije, ali i „dobre“ bakterije normalno prisutne u vaginalnoj flori, što nakon vrlo kratkog vremenskog perioda dovodi do ponovnog razvoja infekcije. Primena FemmaBiotic-a odmah nakon antibiotske terapije predstavlja idealno rešenje, jer obnavlja vaginalnu floru i na taj način sprečava nastanak ponovnih infekcija. U poslednjem trimestru se trudnica priprema za porođaj, i u tom periodu je važno da se koristi FemmaBiotic kako bi se održala vaginalna flora zdravom i sprečio nastanak vaginalnih infekcija koje tokom porođaja mogu da se prenesu na bebu. FemmaBiotic se uzima oralno, što je značajna prednost ukoliko trudnica krvari ili koristi dodatno vaginalete. Bezbedan je za primenu u trudnoći, od prvog dana trudnoće do porođaja.

Za zdravu trudnoću je važna zdrava vaginalna flora.

Sve pacijentkinje  koje se pripremaju za trudnoću, kao i one koje su u procesu IVF-a, potrebno je da imaju uredan tj. “sterilan” vaginalni bris. Sam proces IVF-a uključuje niz intervencija koje zahtevaju da vaginalna flora bude zdrava kako ne bi došlo do infekcije. Za uredan bris i kasnije zdravu trudnoću, pored antibiotske terapije, bitna je i primena FemmaBiotic-a i to u periodu od 3 meseca pre začeća.

Postporođajni period je praćen hormonskim promenama i krvarenjem koje dovodi do spiranja određenog broja laktobacila. Spiranjem laktobacila prilikom porođaja i u postporođajnom periodu, dolazi do disbalansa vaginalne flore pa su ove žene podložnije nastanku infekcija.

U toku krvarenja, oralno doziran FemmaBiotic obnavlja vaginalnu floru i može nesmetano da se koristi, za razliku od vaginalno aplikovanih probiotika koji kod krvarenja nisu komforni za korišćenje.

Zbog promene hormonskog statusa gljivične infekcije su veoma česte u trudnoći. Očekivano je da se pojave, ali je veoma važno lečiti ih. Gljivične infekcije dovode do pojave nelagode, iritacija, peckanja, svraba, pojačanog sekreta. Dugotrajne infekcije imaju nepovoljan ishod na trudnoću, mogu dovesti do prevremenog porođaja i pojave komplikacija na samom porođaju.

U terapiji gljivičnih infekcija u trudnoći, pored antimikotika potrebno je primeniti i FemmaBiotic.

FemmaBiotic je bezbedan za primenu u trudnoći, uzima se jedna kapsula dnevno i može se ponoviti više puta u toku cele trudnoće.

Primena antibiotika kod bakterijske vaginoze uništava štetne bakterije koje su uzrok infekcije, ali i “dobre” bakterije normalno prisutne u vaginalnoj flori, što nakon određenog vremenskog perioda dovodi do ponovnog razvoja infekcije.
Antimikotik uništi gljivice, ali ne dovodi do povećanja broja laktobacila.

Primena FemmaBiotic-a odmah nakon antibiotske i antimikotske terapije predstavlja idealno rešenje, jer obnavlja vaginalnu floru, nadoknađuje broj laktobacila i na taj način sprečava nastanak ponovnih infekcija.

Trudnoća je fiziološko stanje u kome dolazi do hormonskog disbalansa i česte pojave vaginalnih infekcija, kako bakterijskih, tako i gljivičnih. Vaginalne infekcije se mogu javiti u bilo kom periodu trudnoće i najčešći su uzrok prevremenom porođaju. Zbog toga je posebno važno prevenirati njihov nastanak i lečiti ih.

FemmaBiotic regeneriše vaginalnu floru, prevenira nastanak vaginalnih infekcija u trudnoći i prevenira nastanak prevremenog porođaja. Primenjuje se u prvom trimestru, tokom cele trudnoće i u poslednjem trimestru u pripremi za porođaj.

Vaginalne infekcije su najčešće izazvane:

  • bakterijama (bakterijska vaginoza)
  • gljivicama (kandidijaza)

Koliko je važno lečiti vaginalne infekcije, toliko je od izuzetnog značaja i prevenirati njihov nastanak. Potpuna terapija vaginalnih infekcija podrazumeva obaveznu upotrebu vaginalnih probiotika.

Primenom samo jedne kapsule FemmaBiotic-a dnevno vrši se nadoknada laktobacila u vaginalnoj flori, prevenira nastanak vaginalnih infekcija i predstavlja kompletan tretman vaginalnih infekcija.

U trudnoći, zbog blizine organa intimne regije žena, uvećanja materice i pritiska na mokraćnu bešiku, vaginalne infekcije se javljaju zajedno sa infekcijama urinarnog trakta, koje prati bol i peckanje pri mokrenju. Urinarne infekcije su često uporne, ponavljajuće i dugotrajne.

Slab imunitet, prisustvo bakterije Escherichia coli, smanjen broj “dobrih” bakterija povećava rizik za nastanak upornih i ponavljajućih urinarnih infekcija. FemmaBiotic pomaže u tretmanu i prevenciji urinarnih infekcija, akutnih, hroničnih i ponavljajućih.

Za zdravlje trudnice i zdrav razvoj bebe posebno je važno da trudnica poboljša imuni sistem.

Crevna mikrobiota predstavlja jedan od ključnih elemenata u imunološkoj sistemskoj odbrani organizma. Gatrointestinalni trakt je najveći imuni organ u telu, sadrži oko 80% svih ćelija koje proizvode antitela koja su značajna za odbranu našeg organizma.
Imuni sistem koji funkcioniše optimalno je važno zaštitno sredstvo protiv infektivnih i neinfektivnih bolesti.

FemmaBiotic na prirodan način povećava aktivnost ćelija imunog sistema, poboljšava lokalni i sistemski imunitet, podstiče stvaranje antitela.

Samo 3 nedelje uzimanja FemmaBiotica-a povećava aktivnost odbrambenih ćelija, što dovodi do jačanja imuniteta.

FemmaBiotic održava i vaginalno zdravlje trudnice, jer poboljšava lokalni vaginalni imunitet. Sprečava nastanak vaginalnih infekcija, koje veoma često mogu dovesti do prevremenog porodjaja.

Šta trudnica treba da zna?

Buduće mame igraju glavnu ulogu u razvoju crevne mikrobiote bebe i njenog imuniteta. Imuni sistem novorodjenčadi je nezreo u prvih 3-6 meseci, zbog čega je važno da mama doji svoju bebu kako bi joj prenela antitela bitna za odbranu organizma i prevenciju ekcema. Kao rezultat toga javlja se povoljan efekat na alergijske bolesti. Primena FemmaBiotic-a u poslednjem trimestru trudnoće i prvih 6 meseci dojenja smanjuje rizik od nastanka ekcema i rasprostranjenosti manifestacija ekcema.

Za poboljšanje imuniteta, stručnjaci preporučuju primenu FemmaBiotic-a jednu kapsulu dnevno u periodu od 3 meseca.

Primena FemmaBiotic-a za ostale kategorije žena

Ključ dobrog intimnog zdravlja