Pitanja pacijentkinja

Poštovana, kako su rezultati Vaših briseva uredni, a zbog prisustva obilnog sekreta, preporučujemo da uzimate FemmaBiotic u periodu od 30 dana. Ukoliko nakon završetka terapije i dalje postoji sekrecija iz vagine, preporučujemo ginekološku kontrolu. FemmaBiotic možete koristiti i u toku menstruacije, što je jedna od prednosti ovakvih proizvoda u odnosu na druge probiotike koji se aplikuju vaginalno.

Poštovana, tokom perioda menopauze, usled smanjene proizvodnje ženskih polnih hormona (posebno estrogena), javlja se suvoća vagine i disbalans vaginalne flore što Vaše telo čini podložnijim za razvoj vaginalne infekcije. Korišćenjem samo biljnih preparata regenerišete vaginalnu sluznicu, vlažite je, ali ne nadoknađujete broj laktobacila i ne obnavljate vaginalnu floru što dovodi do ponavljanih infekcija. FemmaBiotic sadrži laktobacile, koji sinergističkim dejstvom ispoljavaju pozitivan efekat na vaginalnu floru: povećava se broj laktobacila, reguliše vaginalni pH i sprečava nastanak vaginalnih infekcija. Biljne preparate i FemmaBiotic možete koristiti zajedno, jer jedan proizvod ne isključuje primenu drugog. U ovom slučaju FemmaBiotic je potrebno uzimati jednom dnevno u periodu od 20 dana do 3 meseca. Primenu FemmaBiotic-a možete ponoviti više puta godišnje.
Poštovana, obzirom da Vam je potvrđena ponavljajuća urinarna infekcija izazvana bakterijom Escherichia coli preporučujemo primenu FemmaBiotic-a, uz antibiotsku terapiju propisanu od lekara, u periodu do 3 meseca. Zbog svog jedinstvenog sastava, FemmaBiotic, za razliku od ostalih probiotika, ima trostruki efekat: uspostavlja ravnotežu vaginalne flore i sprečava nastanak vaginalnih infekcija; deluje pozitivno na urinarni trakt i prevenira nastanak hroničnih i rekurentnih urinarnih infekcija; održava balans crevne flore.
Poštovana, sirast sekret bele boje ukazuje na gljivičnu infekciju vagine te je neophodno da se javite ginekologu, kako bi se ustanovilo o kakvoj se infekciji radi (bakterijska i/ili gljivična) i kako biste dobili odgovarajuću terapiju. Antimikotici se preporučuju u lečenju gljivičnih infekcija: uništavaju patogene mikroorganizme, ali ne utiču na povećanje laktobacila u vagini. Zbog toga nakon izvesnog vremena dolazi do ponovnog javljanja infekcije. Kako bi se sprečio ponovni nastanak infekcije potrebno je da se nadoknade laktobacili uz vaginalni probiotik – FemmaBiotic u period od 20 dana do 3 meseca.
Poštovana, sivkast sekret i neprijatan miris na pokvarenu ribu ukazuju na bakterijsku vaginozu koja zna da bude veoma uporna, sa čestim recidivima infekcije. Antibiotici uništavaju patogene (štetne) bakterije koje su uzrok infekcije, ali i “dobre” bakterije normalno prisutne u vaginalnoj flori. Zbog toga, nakon izvesnog vremena dolazi do ponovnog javljanja infekcije. Primena vaginalnih probiotika nakon antibiotske terapije je neophodna, kako bi se obnovila vaginalna flora i sprečio nastanak ponovne infekcije. Preporuka je da se FemmaBiotic uzima u periodu od 20 dana do 3 meseca, jedna kapsula dnevno. Može da se uzima i uz antibiotsku terapiju, uz razmak od 2 sata od antibiotika.
Na sva Vaša pitanja, naš dežurni ginekolog će rado odgovoriti, obratite mu se na mejl: info@femmabiotic.rs

Ključ dobrog intimnog zdravlja